BK JÄRVA

BK Järva grundades 1983 och bedriver verksamhet primärt för barn och ungdomar i åldern 8 till 18 år i Husby, Kista, Ärvinge och Akalla.

Husbyhallen är BK Järvas hemmahall, där även kansli och klubblokal finns.

Integration, gemenskap och respekt för varandra och basketen, är ledord för BK Järva och dess medlemmar.

Verksamhetsidé

BK Järva KFUM finns till för:

• Barn och ungdomar som vill spela basket i Västerort
  • Att erbjuda en meningsfull och utvecklande verksamhet, oavsett förutsättningar, och skapa en positiv känsla för basket och föreningen
  • Att fostra ledare som sprider basketkunskap och god kamratskap

Värdegrund:

• Glädje - Lika värde
  • Rent spel - Solidaritet
  • Gemenskap - Respekt

Vi respekterar olikheter och ser fördelar i de skillnader som finns i människors olika bakgrund. Samtidigt ser vi att alla människor i grunden är lika varandra och har samma värde. Detta är grunden för känslan av solidaritet i föreningen.
Vi ska följa spelets regler och sätter stort värde vid rent spel, sportsligt uppförande och respekt för med- och motspelare. Det innebär också ett avstånds-tagande från doping och andra prestationshöjande metoder.

Utdrag från klubbens Drogpolicy

Alkohol
Idrotten har ett ansvar att medverka till samhällets mål att minska och senarelägga ungdomars alkoholdebut.
Ledare och enskilda företrädare för föreningen bör vara medvetna om att man representerar hela idrotten i samband med officiella uppdrag och därför alltid uppträda korrekt

Tobak

Droger
Föreningen tar kraftigt avstånd från alla slag av användning av droger i alla dess former och alla dess sammanhang

Doping
I kongruens med att idrottsrörelsen inklusive vår förening betonat vikten av rent spel inom idrotten kan dopning inte i någon form accepteras

Uppdaterad: 02 SEP 2015 10:49 Skribent: Isse Isaksson

Handla Järva T-shirts och andra kläder och massa andra basketprylar i vår webbshop!

Basketshop.se

Bingo Stockholm - Alla hallar